Käyttöluotto eli lainaa edullisesti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Käyttöluotto eli kulutusluotto on yleisin lainatyyppi. Käyttöluottoja tarjoavat paitsi pankit myös monet muut rahoitusalan yritykset. Yleensä käyttöluotot ovat alle 10 000 euron kokoisia. Joistain palveluista on kuitenkin mahdollista hakea jopa 50 000 euron suuruista käyttöluottoa, mutta tällöin tarvitaan jo hyviä vakuuksia ja todistuksia siitä, että hakijalla on pitkällä tähtäimellä vakaa maksukyky.

Mistä käyttöluottoa saa?

Ennen käyttöluottoja haettiin vain pankeilta, mutta nykyään on olemassa muitakin menetelmiä ja reittejä. Yhä suositummaksi ovat tullleet pikavipit, joita haetaan tekstiviestillä tai verkkohakemuksella. Ne myönnetään nopeasti ja ilman hakijan maksukykyisyyden tarkistamista, mutta niiden kulut ja korot ovat moninkertaiset pankkilainoihin verrattuna. Toisaalta pikavipit on sen verran lyhytaikaisia lainoja, että ne eivät ehdi kerryttää suuria kuluja, kunhan niiden takaisinmaksu tapahtuu sovitussa ajassa.

Pankeista haettavista käyttöluotoista yleisimpiä ovat luottokorttilainat ja joustoluotot. Ne toimivat molemmat osapuilleen samalla tapaa, mutta luottokortin mukana tulee kortti, jolla on mahdollista suorittaa maksuja, kun taas joustoluottotililtä siirretään toiselle käyttötilille rahaa tarpeen mukaisesti. Molempia käyttöluoton muotoja on mahdollista käyttää uudestaan ja uudestaan, kunhan sopimuksen mukaista luottokattoa ei ylitetä. Lainaa voi hakea myös pankkitunnuksilla suoraan netistä, mutta tämä tarkoittaa usein varsin kallista pikalainaa.

Vertaislainat

Uusi käyttöluottojen muoto löytyy vertaislainoista. Niiden hinnat liikkuvat pankkilainojen ja pikavippien välimaastossa. Vertaislainoja voi hakea avoimella nettihakemuksella. Yksityiset sijoittajat tekevät henkilökohtaisesti arvion, haluavatko he rahoittaa lainaa. Vertaislainojen etu on, että ne leikkaavat pois välikädet. Tämän ansiosta vertaislainojen kustannukset voivat olla matalammat kuin pikavipeissä, vaikka pankkilainojen kanssa ne eivät vielä ainakaan pysty kilpailemaan. Mahdollisesti tilanne muuttuu, kunhan vertaislainojen markkinat kypsyvät entisestään.

Käyttöluotto eli lainaa edullisesti
0, yhteensä 0 arvostelua.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!