Kullan myynti – lisärahaa kultakoruista

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...

Kullan ostajien mainokset ovat tätä nykyä joka puolella. Kullan myymisestä onkin tullut todella yksinkertaista ja helppoa. Tästä huolimatta on syytä olla tarkkana, mikäli haluat parhaan mahdollisen hinnan kullastasi.

Tässä onkin muutama asia, joka on hyvä pitää mielessä onnistuneiden kultakauppojen tekemiseksi.

Kullan myymisen ABC

Ensimmäisenä on hyvä hankkia selkeä ymmärrys siitä, että minkä tyyppistä kultaa olet myymässä. Onko kyse romukullasta, eli vanhoista tai rikkinäisistä koruista, joita ei käytetä enää? Vai onko kyse kultakolikoista, joilla voi olla kultasisältönsä lisäksi numismaattista tai historiallista arvoa.

Tässä tapauksessa kolikoiden arvon määrityksessä kannattaakin olla tarkkana. Kultaa myydään myös monissa muissa eri muodoissa, kuten harkkoina tai jopa elektroniikkajätteen osana.

Vanhat korut ja muu romukulta on helppo myydä netin kautta, moni yritys (mm. Kultapiste) lähettää sinulle vakuutuksella varustetun kirjekuoren, jolla korut matkaavat kätevästi ostajalle parissa päivässä.

Vältä sudenkuopat kullan myymisessä

Miinuspuolena tässä on se, että et voi todistaa kullan punnitusta ja karaattien määritystä omin silmin.

Lisäksi sinulle tulevaa rahamäärää voi vähentää mahdolliset piilomaksut, kuten käsittelykulut. Voikin olla hyvä hankkia ensin arvio hinnasta paikalliselta kultakauppiaalta, ja sen jälkeen etsiä parasta hintaa.

Isompien kultaerien myyminen

Kultaharkkojen, kolikoiden ja kultaan liittyvien arvopaperien kanssa on syytä suunnata katseensa erikoistoimijoiden suuntaan. Myynnin ajoituksen määritys on myös suuri kysymys.

Kullan hinta määräytyy markkinoilla, ja kukaan ei oikeasti tiedä tulevaisuuden suuntaa. Kullan hinta on noussut ennätyslukemiin, ja monet suosittelevatkin myynnin lykkäämistä, koska hinnat nousevat yhä. Kuten mainittu, tulevaisuutta on kuitenkin täysin mahdotonta ennustaa.

Pääsääntönä on se, että myynti kannattaa kun hinnat ovat korkealla. Tärkein kysymys useimmille kullan myyjille on parhaan hinnan saaminen.

Hyvä nyrkkisääntö on, että hinnan tulisikin olla ainakin 90% kullan niin sanotusta spot-hinnasta. Ajankohtainen SPOT- hinta selviää netistä.

Kullan myynti – lisärahaa kultakoruista
Arvio: 4,5 / 5. 4.5, yhteensä 2 arvostelua.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!