Kulutusluotto 400 – 6000 €

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...

Kulutusluotto on lyhytaikainen vakuudeton tai vakuudellinen luotto, joka on otettu kuluttamiseen, eli kun äkillinen rahoitustarve yllättää. Kulutusluottoja otetaan esimerkiksi remontointiin, uuden auton hankintaan ja sisustukseen. Kulutusluotto on laina-ajaltaan pikavippiä pidempi (muutamasta kuukaudesta jopa kymmeneen vuoteen) ja suuruudeltaan muutamasta satasesta muutamaan tuhanteen euroon, mutta tarjolla on myös jopa yli 20 000 euron kulutusluottoja.

Edullisinta kulutusluottoa:

Nopsalaina

Joustolaina

Ostosraha

Lainasumma 1000 – 6000€ 1000 – 4000€ 400 – 2400€
Ikäraja 20 v 25 v 21 v
Laina-aika 6-72 kk 12-36 kk 2-24 kk
Laina ilman vakuuksia Kyllä Kyllä Kyllä
Verkkohakemus Kyllä Kyllä Kyllä
Lyhennysvapaat kuukaudet Kyllä Ensimmäiset 12 kk Kyllä
Hae tästä » Hae tästä » Hae tästä »

 

Raha maksetaan tilille tyypillisesti heti myönteisen lainapäätöksen jälkeen tai pankkien tapauksessa pienellä viiveellä. Luoton takaisinmaksuaika voi olla muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen. Summaltaan vähäistä ja laina-ajaltaan lyhyttä kulutusluottoa kutsutaan pikavipiksi eli pien- tai pikalainaksi ja niitä koskee osittain sama lainsäädäntö. Kulutusluoton voi saada 18-vuotias henkilö, jolla on oma pankkitili.

Mistä edullisin kulutusluotto heti?

Pankkien lisäksi kulutusluottoja myöntävät myös yksittäiset kotimaiset ja ulkomaiset luotonantoon erikoistuneet yritykset kuten esimerkiksi erilaiset rahoitusyhtiöt, luottokorttiyhtiöt ja pikaluottoyritykset. Tunnettuja ovat esimerkiksi Bigbank, OPR-Vakuuden ostosraha, Risicum, Freedom Rahoitus, Ok Money ja Ferratum.

Tunnettuja kulutusluottoyhtiöitä ovat esimerkiksi Nopsalaina, OPR-Vakuuden ostosraha, Risicum, Freedom Rahoitus, Ok Money ja Ferratum.

Luottoa saadakseen ei aina tarvitse asioida luotonantajan toimistossa vaan luottoa voi usein hakea myös täyttämällä hakulomake Internetissä tai suoraan tekstiviestillä. Suurin osa luottoja myöntävistä yrityksistä tarkistaa luotonhakijan luottotiedot, jolloin maksuhäiriömerkintä on este lainan myöntämiselle. Yritykset, jotka eivät luottotietoja tarkista, toimivat suuremmalla riskillä ja niiden korot ovat siten verrokkiyrityksiä korkeammat ja myönnetyt lainasumman pienempiä.

Kulutusluotto – korko ja luoton hinta

Kulutusluotot ovat lyhytaikaisia luottoja, joiden vuosikorot voivat nousta korkeiksi vakuuksista ja laina-ajasta riippuen. Tyypillisesti korko vaihtelee 9–30 %:n välillä. Korkoon vaikuttaa yleensä eniten lainanottajan kyky antaa luotolle vakuus: vakuudellisen luoton korkokulut ovat yleensä selkeästi matalammat kuin samansuuruisen vakuudettoman luoton.

Tyypillisesti korko vaihtelee 9–30 %:n välillä.

Harva kulutusluottoihin erikoistunut yritys tosin vaatii takaajia tai vakuuksia, mutta pankkien kohdalla käytäntö on yleisempi, koska monet pankit myöntävät vakuudettomia lainoja ainoastaan omille asiakkailleen. Eri luotonantajien tarjouksia vertaillessa on hyvä kiinnittää huomiota ns. todelliseen kokonaiskorkoon, johon on laskettu viitekorko, marginaali sekä nosto-, laskutus- ja muut käsittely- ja tilinhoitomaksut.

Kuten lainat yleensäkin, myös kulutusluoton kilpailutus kannattaa aina suuruusluokasta riippumatta, koska tarjoajien välillä on suuria hintaeroja varsinkin maksettavaksi lankeavan koron suhteen. Vertaillessa on hyvä ottaa huomioon luoton kokonaiskustannukset, eli kaikki lainasta aiheutuvat kustannukset, jotka saattavat pienen lainan kohdalla nousta suhteellisen korkeiksi.

Netissä on lukuisia tähän tarkoitukseen suunniteltuja vertailupalveluita, joiden avulla on helppo löytää juuri omiin tarpeisiin sopiva kulutusluottoratkaisu ja luotonantaja. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin sanoa, että on yleensä aina edullisempaa ottaa yksi isompi kuin monta pientä kulutusluottoa.

Vastaavasti on edullisempaa maksaa monta kertynyttä pientä pikavippiä pois kerralla yhdellä kulutusluotolla kuin maksaa pikavippien korkoja.

Kulutusluottojen valvonta

Kulutusluottoja koskeva lainsäädäntö tiukentui 1.2.2010. Lakiuudistuksen jälkeen lainaa ei ole enää voinut maksaa asiakkaan tilille yöllä klo 23:n ja 7:n välisenä aikana, vaikka hakemus olisikin hyväksytty, vaan rahat voidaan siirtää vasta aamuseitsemän jälkeen. Lisäksi luoton todellisen vuosikoron tulee selvitä mainonnasta ja luotonhakijan henkilöllisyys tulee varmentaa huolellisesti jollakin lain hyväksymällä tavalla kuten TUPAS-palvelua käyttäen (verkkopankkitunnuksilla tapahtuva tunnistautuminen) ennen kuin luotto voidaan myöntää.

On yleensä aina edullisempaa ottaa yksi laina kuin monta pientä vippiä.

Tietyille kuluttajaluottoja tarjoaville yrityksille kuten pikavippiyhtiöt, tulee myös rekisteröintipakko Etelä-Suomen Aluehallinnon ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Lakiuudistuksella pyritään estämään väärinkäytöksiä ja parantamaan kuluttajansuojaa, mikä on luonnollisesti myös asiakkaan etu.

Kulutusluottojen markkinoinnin valvonnasta vastaa aluehallintovirasto yhdessä kuluttajaviraston kanssa. Markkinoinnin tulee olla kuluttajansuojalain mukaista ja antaa kuluttajalle vaaditut tiedot kulutusluotosta, jotta eri toimijoiden tarjouksia olisi mahdollista vertailla keskenään edullisimman ja itselle sopivimman vaihtoehdon löytämiseksi.

Luottoajan ylittäessä kolme kuukautta, tulee asiakkaalle ilmoittaa luoton todellinen vuosikorko, joka sisältää luoton kustannukset nimelliskorko mukaan lukien.

Tuotteeseen tai palveluun liitettyä kulutusluottoa ei saa markkinoina korottomana ja kuluttomana (0 % vuosikorollisena), jos siitä aiheutuu asiakkaalle mitään kuluja esimerkiksi tilinhoidon tai kampanjamaksujen muodossa.

Kulutusluotto 400 – 6000 €
Arvio: 4,5 / 5. 4.5, yhteensä 2 arvostelua.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!