Panttilaina

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Jos olet rahaton mutta omistat arvokkaita esineitä, voit muuttaa ne rahaksi.

Panttilainaamon idea on se, että asiakas panttaa sinne joitakin esineitä ja nostaa niiden arvon mukaisen summan rahaa itselleen. Panttilainaamo ei kuitenkaan ole mikään kauppa. Pantilla olevat tavarat saa lunastettua takaisin täsmälleen samalla rahamäärällä, jonka asiakas on saanut tavaran sinne viedessään.

Saako tavaran jättää sinne?

Panttilainaamon laina-aika on n. 4 kuukautta, jonka jälkeen asiakkaalta ryhdytään tiedustelemaan halukkuutta noutaa panttaamansa tavara. Jos asiakas ilmaisee haluttomuutensa lunastaa panttaamansa tavara, se huutokaupataan ns. panttihuutokaupassa.

Miten hyvin panttilainaamo maksaa?

Panttilainaamolla ei ole luonnollisestikaan varaa alkaa maksamaan mitään järisyttävän suuria hintoja mistään esineistä. Parhaiten rahaa saa esimerkiksi kultakoruista tai valkokultaisista koruista.

Panttilainaamon hyvät puolet

Lainanottajan ei ole mahdollista saada minkäänlaisia maksuhäiriömerkintöjä, koska laina on maksettu etukäteen pantattavilla esineillä. Voidaan siis sanoa, että panttilaina on turvallista ja riskitöntä ottaa.

Pikavippi vs. Panttilainaamo

Pikavippi on omaa luokkaansa sen nopeuden ja tehokkuudensa ansioista. Pikavippiä otettaessa riskit velkaantumiseen ja korkojen kasvamiseen ovat kuitenkin melko suuret. Panttilainaamossa esineen panttaaminen rahaksi on hitaampi toimenpide, mutta taatusti halvempi laina.

Jos palkkapäiväsi ei ole vielä kahdenkaan viikon päästä, kannattaa valita ainakin isompaan rahantarpeeseen ennemmin panttilainaamo kuin pikavippi. Jos taas tilipäiväsi on muutaman päivän päässä, pikavippi on ehkä se järkevämpi vaihtoehto pienen lainan tarpeeseen.

Panttilaina
Arvio: 4 / 5. 4, yhteensä 1 arvostelua.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!