Pikalaina netistä helposti

Pikalaina netistä helposti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Äkillisen rahapulan yllättäessä, verkossa on tarjolla kasoittain erilaisia rahoituspalveluita kustannusten kattamiseen. Pienien, alle tuhannen euron lainojen kohdalla puhutaan pikalainoista tai pikavipeistä.

Pikalaina ratkaisuksi rahahuoliin

Kun äkillinen rahapula yllättää, on verkossa tarjolla kasoittain erilaisia rahoituspalveluita kustannusten kattamiseen. Pienien, alle tuhannen euron lainojen kohdalla puhutaan pikalainoista tai pikavipeistä.

Pikalainoja tarjotaan verkossa rahoitusyritysten toimesta. Kustannukset ja laina-ajat vaihtelevat yrityksestä riippuen hyvinkin paljon. Helpoin tapa hakea lainaa on ottaa pikavippi netistä verkkohakemuksella. Tällöin lainan hakeminen on turvallista ja nopeaa.

Pikalaina otetaan usein mitä erilaisimpiin käyttökohteisiin – tarpeet vaihtelevat hakijasta riippuen. Tyypillisesti lainoja haetaan arkipäivän hankintojen kattamiseen ja laina-aika määritellään esim. palkkapäivän mukaan.

Tyypillinen pikalainan lainasumma on 230 euroa.

Pikalaina verkosta

Mistä saa lainan helpoiten?

rahapuu

Pikalaina haetaan lainayrityksen verkkosivuilta tunnistautumalla palveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi. Verkkopankkitunnuksilla tunnistautuminen varmistaa hakijan henkilöllisyyden ja estää väärinkäytökset, kuten lainan hakemisen toisen henkilötiedoilla.

Lainahakemus hyväksytään nopeasti, saat lainapäätöksen lähes reaaliajassa ja rahat siirtyvät tilillesi varsin nopeasti. Usein rahat siirtyvät viiden minuutin sisällä hakemuksen hyväksymisestä tilillesi. Tämä riippuu täysin pankkiyhteyksistä.

 

Kun pikalainasta tulee ongelma

Erääntyvät laskut ja maksuvaikeudet kasaantuvat

Pikalainoihin, kuten muihinkin lainoihin liittyy aina ongelmia. Satunnaisesti ihmiset onnistuvat saamaan lainan, jota he eivät kykene maksamaan takaisin. Tällöin virhe on lainaajan sekä lainan hakijan – rahoitusyhtiön ei tulisi lainata rahaa varattomalle, eikä varattoman lainata rahaa.

Pikalaina verkosta

Tilanteet eivät ikinä ole kuitenkaan näin mustavalkoisia. Rahoitusyhtiöiden ei ole mahdollista päästä kuluttajien tili- ja varallisuustietoihin käsiksi omatoimisesti, jolloin hakijalla on mahdollisuus vääristellä totuutta haluamaansa suuntaan.

Pikalaina myönnetään verkkohakemuksella pääsääntöisesti kaikille täysi-ikäisille, Suomessa asuville luottohäiriöttömille henkilöille. Onelmana on tilanne, jossa henkilö on jo pikavippikierteessä, mutta luottotiedot eivät vielä ole menneet, voi lainoja yhä hakea.

Jos velallisena huomaat, ettei sinulla ole varaa maksaa lainaa eräpäivään mennessä toimi seuraavasti:

 • Älä viivyttele lainan takaisinmaksusuunnitelman kanssa
 • Ota yhteyttä lainayrityksen asiakaspalveluun ja selvitä, onko sinulla mahdollisuutta saada lisäaikaa pikalainan takaisinmaksuun.
 • Jos et saa lisämaksuaikaa, älä ota uutta vippiä vanhan maksamiseksi!. Hakeudu velkaneuvontaan, kuluttajaviraston verkkosivuilta voit hakea lähintä velkaneuvojaa: http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/velkaneuvo.aspx

5 huomioitavaa asiaa pikalainaa otettaessa

Seuraavat seikat on hyvä muistaa lainaa hakiessa

 • Pikalainoille on aina vaihtoehto. Mieti todella, tarvitsetko lainarahaa, vai voisitko säätää tai tehdä töitä rahan eteen ja sääsöillä hankkia haluamasi asiat.
 • Säädä laina sopivan kokoiseksi. Useimmissa lainapaikoissa voit määrittää lainasumman suuruuden euron tarkkuudella. Esimerkkeinä mm. euroloan sekä Vivus.
 • Valitse realistinen laina-aika. Mitä pidempi laina-aika, sitä suuremmat kustannukset. Valitse laina-aika esim. palkkapäivän mukaan.
 • Priorisoi takaisinmaksu ykkösasiaksi. Surullisenkuuluisia tarinoita vippikierteistä riittää, pidä siis huolta, että voit maksaa lainan eräpäivänä takaisin.
 • Muista peruutusoikeus sekä lain tuoma kuluttajansuoja. Tiesitkö, lainan voi palauttaa takaisin ilman kustannuksia 24h sisällä lainan hakemisesta. Kuluttajansuojalaissa löytyy myös etämyyntiä koskeva porsaanreikä http://oikeusjakohtuus.blogspot.com/2011/02/kuinka-ottaa-pikavippi-ilmaiseksi.html

Luotettavimmat pikalainayritykset

Yritysten välillä on eroa, luotettavuudessa ja hinnoissa

Pikavippiejä on myönnetty 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälistä. Suomen suurimmat pienlainayritykset ovat vakiinnuttaneet asemansa luotettavina toimijoina ja näiden yritysten hintataso on myös järkevällä tasolla. Kestävää liiketoimintaa ei rakenneta pikavoittojen toivossa tai kestämättömälle pohjalle.

 • Euroloan Cosumer Finance – euroloan.fi. Euroloan on kolmen suuren lainasivuston, vippaja.fi, lainahana.fi sekä osuusluotto.fi:n yhteenliittymä. Yritys on ollut jo pitkään markkinoilla.
 • Ferratum – ferratum.fi on osa JT Family Holding Oy -konsernia, yritys on perustettu vuonna 2005. Yritys on myös rekisteröity luotonantajarekisteriin.
 • Risicum – risicum.fi, Risicum-konserniin kuuluu mm. risicum.fi ja okmoney.fi lainapalvelut. Yli 130 000 asiakasta palvellut konserni on perustettu jo 2005.

Pikalaina netistä helposti
Arvio: 5 / 5. 5, yhteensä 1 arvostelua.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!