Pikavippipaikat Suomessa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

helsinkiPienlainoja myöntäviä yrityksiä on Suomessa tällä hetkellä noin 150. Pikavipit ovat lyhytaikaisia ja suuruudeltaan pienehköjä luottoja, joita saa ilman vakuuksia ja takaajia.

Pienlainoja myöntäviä yrityksiä on Suomessa tällä hetkellä noin 150. Pikavipit ovat lyhytaikaisia ja suuruudeltaan pienehköjä luottoja, joita saa ilman vakuuksia ja takaajia.

Tyypillisesti pikavippien suuruus on 50-1000 euroa ja takaisinmaksuaika 7-60 päivää.

Vakuudettomuudesta johtuen luotonantajan riski on suurehko, mikä heijastuu lainan kokonaiskustannuksiin.

Tyypillisesti pikavippejä haetaan tekstiviestillä, verkkohakemuksella tai soittamalla ja rahat siirtyvät asiakkaan tilille heti myöntävän lainapäätöksen jälkeen. Lain mukaan pikavippejä ei saa maksaa klo 23-7 välisenä aikana, joten tänä aikana myönnetyt lainat siirtyvät asiakkaiden tileillä vasta aamulla.

Maksuhäiriömerkintä on yleensä aina este luoton saamiselle.

Useimmat palvelut myöntävät lainaa 18 vuotiaalle Suomen kansalaiselle, jolla on julkinen matkapuhelinliittymä, osoite Suomessa, verkkopankkitunnukset ja pankkitili omalla nimellään. Verkkopankkitunnuksia käytetään lain vaatimaan asiakkaiden henkilöllisyyden todentamiseen (TUPAS-palvelu).

Pikavippi vai pankkilaina?

Pikavipit on tarkoitettu äkilliseen ja lyhytaikaiseen rahantarpeeseen. Jos rahaa tarvitsee enemmän ja pidemmällä laina-ajalla, kannattaa kääntyä pankin tai pidempiaikaisia kulutusluottoja myöntävän muun rahoituslaitoksen puoleen. Pankit vaativat yleensä aina luotoille vakuuksia tai takaajia, mutta osa muista rahoituslaitoksista tarjoaa myös vakuudetonta luottoa. Vakuudettomat luotot tunnetaan yleisemmin nimellä kulutusluotto. Kannattaa kuitenkin huomioida, että vakuudettomien luottojen korot ovat yleensä huomattavasti vakuudellisia korkeammat.

Vippien hinnat

Vippien hinnoissa on suuria eroja, joten vertailu kannattaa. Usein vanhat asiakkaat saavat luottoa enemmän kuin uudet asiakkaat, minkä lisäksi myös hakijan ikä vaikuttaa myönnettyihin lainasummiin. Eri pikavippipalveluita on helpointa vertailla verkossa pikavippivertailuissa ja tutustua myös niitä käyttäneiden ihmisten kokemuksiin.

Lain mukaan palveluntarjoajien tulee ilmoittaa markkinoinnissaan selvästi pikavippien kokonaiskustannukset ja kuluttajasuojalain mukainen todellinen vuosikorko. Koron lisäksi kannattaa ottaa huomioon mahdolliset muut kulut kuten lainankäsittely- ja tekstiviestikulut sekä esimerkiksi maksumuistutuksen lähettämisestä perittävä maksu. Monet vippejä tarjoavista yrityksistä tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden pidentää lainan takaisinmaksuaikaa maksua vastaan.

Pikavippipaikat Suomessa
0, yhteensä 0 arvostelua.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!