Pikavippivertailu auttaa hahmottamaan lainan todellisia kuluja

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Pikavippien kohdalla prosentuaalinen vuosikorko ei kerro lainan kuluista juuri mitään. Kuluttajien on järkevää laskea, paljonko lainasta joutuu maksamaan “ylimääräistä”. Todellinen vuosikorko ei kerro euromääräistä summaa, vaan koron, mikä lainalla olisi, jos laina-aika olisi yhden vuoden pituinen.

Pienten lainojen ongelmana vuosikoron laskemisessa on prosentuaalisen vuosikoron noustessa tuhansiin prosenttiyksiköihin. Suuret luvut hämäävät kuluttajaa luulemaan lainaa kalliiksi eikä vertailua eri lainojen kesken osata tehdä. Lainan kallius on suhteellista. Pikavipille tulee lainasummaan suhteutettuna paljon kuluja, mutta euromääräisesti 300 euron lainan kulu on n. 30 – 50 euroa, mikä on euromääräisesti varsin vähän, kun summaa verrataan isompiin lainoihin. Kulutusluottosta tai asuntolainasta maksetaan korkoa takaisin tuhansia euroja.

50 euroa pienlainasta on vähemmän euromääräisesti kuin 2000 euroa korkokuluja kulutusluotosta. Lainan tarve ja lainasumman määrä täytyy muistaa, kun lainan halpuutta tai kalleutta määritellään.

Pikavippivertailu avuksi lainojen kulujen hahmottamiseen

Pikavippivertailut ovat hyvä apu lainojen kulujen hahmottamiseen. Pikavippivertailu pikalainahaku.fi kertoo lainojen todelliset, takaisin maksettavat eurosummat halutulle euromääräiselle lainalle. Kulujen lisäksi vertailussa voi määritellä hakijan iän, koska pikalainapalvelut antavat maksimissaan tietyn summan rahaa eri ikäisille henkilöille. Esim. 18-vuotiaalle maksimilainasumma voi olla tietyssä lainapalvelussa 200 euroa, kun yli 21-vuotiaalle lainaa annetaan jopa 600 euroa.

Hakijan iän lisäksi maksuerien määrällä on merkitystä lainan suuruuteen. Isommat, yli 500 euron lainasummat maksetaan takaisin useammassa erässä. Alle 1000 euron lainalle on keskimäärin 3 maksuerää ja laina-aikaa noin 90 päivää.

Pikavippivertailu auttaa hahmottamaan lainan todellisia kuluja
Arvio: 5 / 5. 5, yhteensä 1 arvostelua.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

No comments yet... Be the first to leave a reply!